Soha nem vágytunk annyira arra, hogy minden tökéletes legyen, mint napjainkban. Különösen igaz ez a karácsonyra. Tökéletes díszítés, tökéletes karácsonyfa, tökéletes vacsora, és tökéletes ajándék mindenkinek. No de kinek mi a tökéletes? Egy drága ajándék, vagy nagy ajándék, vagy egy drága nagy ajándék: Vagy akár egy szuper élmény? Adj élményt ajándékba. Szerintem a Limeonaid Coaching erre is remek ajándék. No de adható mindenkinek?

 

Úgy érzem, 30-40 évvel ezelőtt sokkal egyszerűbb és könnyebb volt belsőségessé tenni a karácsonyt. Nem zúdult ránk annyi ajánlat, javaslat igény és teher is. Az ezernyi közhely, az október közepétől vehető szaloncukor és megannyi „karácsonyi kellék”, a boltokban novembertől hallható karácsonyi dalok, az ünnep idejekorán érezhető illata számomra akár csökkentené is a karácsonyi csoda erejét – ha hagynám. Persze a mostani gyerekek már ezt szokták meg, ám én örömmel gondolok vissza arra az időre, amikor a Szenteste még nem az ünnepi vacsora körül forgott.

Ma már szeretnénk mindent tökéletesen csinálni Karácsonykor. Tökéletesen díszíteni a lakást, a fát, tökéletes vacsorát főzni, és legfőként tökéletes ajándékot találni mindenkinek. Ebben a sok-sok tökéletes dologban számomra az a legjobb, hogy divatba jött az élmény-ajándék. Én legalább is szívesen adom, és persze örülök, ha kapom.

Mégis MITŐL TÖKÉLETES egy ajándék?

Például attól, hogy személyre szabott, őszinte örömet vált ki, nem zavarba ejtően drága, vagy nincs tucatnyi már belőle. A jó ajándékválasztás alapja, hogy ismerjük jól azt, akinek adjuk.

Mikor lehetsz biztos benne, hogy jó ajándék a coaching?  

# Ha úgy érzed, hogy nem talál egyensúlyt az egyes életterületek között, például a munka vagy a vállalkozás vezetése mellett semmire sincs ideje.

# Ha úgy érzed, túlságosan felőrli egy feladat, jobb időgazdálkodás, feladatmenedzsment sokat segítene neki.

# Ha tudod, hogy változást tervez, esetleg több sikertelen folyamaton van már túl.

# Ha érzed, hogy megrekedt egy helyzetben, körbe- körbe jár, nem tud előre lépni.

# Ha tudod, hogy komoly döntések előtt áll, és szeretnéd könnyebbé tenni a döntési folyamatot.

 

Miért gondolom, hogy a coaching is tökéletes ajándék?

# Mert elkerülhetetlenül hozzásegít az önismeret fejlődéséhez.

# Mert jó lépés a hatékony, tudatos, magabiztos működéshez a mindennapok során, és a munkában, vezetésben, vállalkozásban is.

# Mert segíti a jobb időgazdálkodást, feladatmenedzsmentet, az eredményes döntési mechanizmust.

# Mert erősségekre épülő, proaktív életszemléletet ad.

# Mert támogatja a jó döntések meghozatalát, a költséghatékony megoldások megtalálását és a megvalósítható célok kitűzését.

# Mert a coaching tényleg arról szól, aki kapja, és az történik, ami a haladását, előre lépését a legjobban szolgálja.

# Mert egy coaching folyamat végig kíséri pl. a sikeres életmódválásban a tervezéstől az eredmény megtartásáig.

 

A Limeonaid Coaching során mindezt a célkitűzést a lehetőségek felől, a pozitív oldalról, az erősségek felől közelítjük meg. Értő figyelemmel és feltétel nélküli elfogadással. 

T: Élmény-ajándék: magabiztosság, siker és eredményeség ajándékba

pt: Élmény-ajándék: magabiztosság, siker, eredmények

D Egy tökéletes karácsonyi ajándék, ha életre szóló élményt keresel. Adj magabiztosságot, sikert, eredményességet – hosszú távra, adj Limeonaid Coachingot.